Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március, 2011

A tegnapi önképzőköri termés

Kép
Egy apró részletke Van Gogh csodálatos Csillagos egéből molinón olajpasztával. Egy apró részletke egy amszterdami fényképből, rajzlapra vízfestékkel.

Cölöpök - részletek

Kép
A Cölöpök nevet kapta a keresztségben a legújabb quiltem. (Ne tessék összekeverni Horn Gy. hasonló című könyvével!) Mutattam már tavaly nyáron az inspirációt: a normandiai St. Maló-ban a homokba vert milliónyi, a hullámtörést szolgáló cölöperdőt. Ennek alapján készült egy szitázott anyag - még szintén augusztusban. Most jutottam el oda, hogy fel is használjam ezt a viszonylag nagy darabot anyagot. Némi gondolkodás után egy viszonylag nagy (98x148 cm) darab készült, amiben a szitázott anyag "alá" mindenféle egyéb "koszos" anyagokat tettem a mohát-korhadást ábrázolandó. Plusz került még rá vízben olvadó fóliára hímzett "csipke", festett vliesofix és tyvek. Az egészet nem tudom lefotózni, mert a faltól, ahová került, nem tudok eléggé távol állni.

Rohan az idő...

Kép
Ma 65 éves a legkedvesebb énekesnőm. Hosszú évekig mindig ott voltam a koncertjein az Erkel Színházban, a Sportcsarnokban meg ahol még fellépett. Nagyra becsülöm hajlíthatatlanságát, következetességét zenei és "szövegi" értelemben. Az alábbi videó koncertjén is ott voltam, és természetesen elolvadtam a gyönyörtől, hogy a kedvencem és "szerelmem" együtt énekel:) Isten éltessen, Zsuzsa!