Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október, 2009

Új böngésző

Dália tanácsát megfogadva, délután óta az M...a böngésző játszik itthon, és - láss csodát - működik: mindent látok, amit szeretnék. Csókollak az ötletért:) Köszönöm megjegyzéseiteket a Vérontáshoz, noha egyikőtöknek sem az jutott eszébe. Ez már száradt vér:( Közben néha hímzek, de leginkább dolgozom... Szombat délután kétszemélyes játszóház lesz nálam: a nyári texturált felületek tanfolyam szerzői csináltak egy új online kurzust kb. "Csak sós" címmel. Lutradur, gesso, tinta, domestos, durva só, selyem/textilfesték lesz az asztalon. Majd megmutatjuk, mit kreáltunk.

"Vérontás"

Kép
Mivel otthonról még mindig nem tudok belépni ide (Dixike javaslata sem segített), körmönfont módon a képet behoztam pendrive-on az iskolába, hogy innen elégítsem ki az exhibicionizmusomat:) Szóval, rozsdás quilt szépen halad a kézi tűzéssel, pontosabban himzéssel, mert két osztott himzőszálat használok és nagy tűt. A megoldásnak nem a lustaságom az oka, hanem a már említett anyagminőség. Olyan sűrű-kemény az anyag, mint a beton (na jó, annyira nem), plusz flíz, plusz hátlap, azaz normál cérnával-tűvel képtelen vagyok átszúrkálni. Közben - amúgy mellékesen - október 23-24-én összeállítottam ezt a fedlapot. Eredetileg azt a címet adtam volna neki, hogy "Kiömlött a paradicsomlé", de aztán a szomorú ünnepi hangulatban új nevet kapott a keresztségben. A valóságban kicsit vörösebb-sötétebb a cucc: ez IKEA fekete vászon kötözve, domestosszal megkezelve. Mivel muszáj volt valami válaszvonalakat is beletenni, el kellett zarándokolnom a körútra, ahol ezt a "majdnem ugyanolyan szín

Gáz van

Valami rejtélyes oknál fogva otthonról nem tudok néhány blogra bejelentkezni, sőt magát az oldalt se tölti le, már időközben lefagy. Ezek között van néhány kedvencem, és ez a blog is. Érdekes módon viszont a Foltversekre, ami szintén az én nevemen "fut", simán bejutok. Nincs valakinek valamilyen ötlete, mi lehet a gáz? Amúgy varrok-varrok, szerintem izgalmasakat. Az erősen rozsdás múltidéző quiltet kézzel kell tűznöm, mert a gép egyszerűen nem bírja. Valószínűleg nem mostam át eléggé, és sok benne a vasszulfát. Ezenkívül még elkezdtem egy "Vérontás" című horrort csinálni. Muszáj egyszerre kettőn dolgozni!!

Csupa-csupa reklám

Ad 1. Még mindig várom azt az embert, akinek az én lakásomra fáj a foga. Ad 2. A Határtalanul alatt november 6-án (péntek) 10 és 16 között tanfolyamszerűt tartok Hőhullám címmel. Lesz mindenféle hőre olvadó, puffadó, lyukadó stb. cucc és a végeredmény(ek) pedig szabadon felhasználható többféle célra. A játszóház már biztosan lesz, de még van hely. Akit érdekel, Vidovszky Sárinál jelentkezhet a visa@dunaweb.hu címen.

Tartók

Kép
Elég szép az érdeklődés a LAKÁSOM iránt, de még nem jött el a herceg a fehér lovon. Közben megmutatom, miket csináltam az utóbbi időben. Ama bizonyos barcelonai amerikai barátomtól, akinek a barátnője divattervező, Londonban kaptam egy csomó 8x8-as anyagmintát: csupa nemes anyag - selymek, csipkék, brokátok. Mire lehetne használni? Egy részéből csináltam ezt a mappát, miután felcikkcakkoltam őket egy pink alapra. Ez még a múltkori punchingolás eredménye készre csinálva. Saját festésű bársonyra van egy kis selyem meg egy kis selyemszál felnyomva, és aztán ebből is csináltam egy tartót. Nem tudom, mit lehet beletenni, de helyes darab lett. Ez is egy mappa, amit még nyár elején kezdtem, de aztán valamiért félretettem. Filcre festett kétoldalas ragasztófátyol van felragasztva, arra pedig szintén saját festésű bársony háromszögeket varrtam, meg hímeztem néhány háromszöget is. Így néz ki a belseje. Most már csak kell találnom egy olyan füzetet, ami jól belepasszol. Szombaton hirtelen megszá

Lakás és festés

Kép
Bár csak másfél napja mozgolódom, egészen bíztató az érdeklődés a LAKÁSOM iránt. Miután múlt pénteken igazi lakásfestés volt, vasárnap és tegnap pótoltam a barnás anyagok hiányát. Sőt, kicsit túl is teljesítettem a tervemet, lévén túl sok festéket kevertem be. Ezt mind most festettem. Ezek a "sötétek". Ezek a másodfestések. És néhány számomra érdekes darab egyedül.

Helyigényes hobbijaim vannak

Ezért (meg némi családi okokból is) eladó a lakásom. Sajnálom, hogy így alakult, mert nagyon szeretek itt lakni. További részleteket itt találhatsz.